Industriebouw februari 2021

Uitgelichte artikelen

Tenniscentrum ORS, Zaandam

Ultramodern topsportcomplex ORS ZUIT in Etten-Leur

Tenniscentrum ORS, Zaandam

Hans Remie werkt al zes jaar aan het plan om een tenniscomplex te realiseren aan het Trivium in Etten-Leur. Thinking Steel Willemse Compleetbouw dacht maar al te graag met hem mee. In september opende ORS ZUIT na een bouwtijd van slechts 7 maanden de deuren. Het pand heeft een uniek ‘selling point’. Het dak kan namelijk per baan worden geopend, waardoor je het hele jaar in de open lucht kunt spelen.

Naar artikel
Bioscoop Kinepolis, Haarlem

‘Een geslaagd BIM-project’

Bioscoop Kinepolis, Haarlem

Begin oktober heeft Bouwbedrijf Vrolijk voor Kinepolis een nieuwe bioscoop opgeleverd in Haarlem. Een moderne cinema ontworpen door Snelder Architecten met 937 zitplaatsen verdeeld over zes zalen, waarvan er drie zijn uitgerust met 3D en één met Laser ULTRA, een unieke combinatie van een 4K-laserprojector en spectaculair Dolby Atmos-geluid. Steffan Jansma, projectleider namens Vrolijk, kijkt er met een positief gevoel op terug. “Het was een geslaagd BIM-project zonder noemenswaardige verrassingen.”

Naar artikel
Zwembad Valkenhuizen, Arnhem

‘Daar zetten wij graag onze tanden in’

Zwembad Valkenhuizen, Arnhem

Het was een interessante hersenbreker: Hoe breng je de kosten omlaag, terwijl je zoveel mogelijk van het oorspronkelijke plan in stand wilt houden. Op de aanbesteding voor de realisatie van het nieuwe zwembad Valkenhuizen in Arnhem kwam een beperkt aantal inschrijvingen. Met het beschikbare budget kwam men niet uit en aan de inschrijvers werd gevraagd om mee te denken over het terugbrengen van de kosten. Van der Horst Bouw en Onderhoud uit Mill nam deze uitdaging graag aan en kreeg de opdracht.

Naar artikel
MF Sportaccommodatie De Nije Westermar, Burgum

Stijlvol sporten in De Nije Westermar

MF Sportaccommodatie De Nije Westermar, Burgum

Met de oplevering van De Nije Westermar beschikt de Friese gemeente Tytsjerksteradiel over een hypermoderne multifunctionele sportaccommodatie. Voetbalvereniging FC Burgum, lokale sportverenigingen en onderwijsinstellingen zijn de gebruikers. Het stijlvolle gebouw voldoet aan de NOC*NSF-richtlijnen voor overdekte multifunctionele sportaccommodaties en is met een GPR-score van 8,2 bovendien uiterst duurzaam. Aannemersbedrijf W.J. Haafkes en Zonen B.V. uit Goor realiseerde dit project.

Naar artikel
Sportcentrum Kralingen, Rotterdam

Breijer Projecten voorziet sportcentrum van gouden randje

Sportcentrum Kralingen, Rotterdam

Er wordt in de Rotterdamse wijk Kralingen hard gewerkt aan de grootscheepse renovatie van de oude sporthal Kralingen. Projectleider Hennie Gieszen is namens hoofdaannemer Breijer Projecten nauw betrokken bij de complete metamorfose van het sterk verouderde gebouw. “Samen met een fantastisch bouwteam en Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruin, transformeren wij een gedateerde sporthal in een modern en duurzaam Sportcentrum Kralingen. Opdrachtgever Sportbedrijf Rotterdam heeft er echt een pareltje bij.”

Naar artikel
Van der Valk, Schiphol

Traditioneel versus modern

Van der Valk, Schiphol

Hotel van der Valk op Schiphol ondergaat een metamorfose. Pleijsier Bouw uit Genemuiden nam de opdracht voor deze vernieuwbouw aan. Het eindresultaat wordt begin 2022 verwacht; een hypermodern en sfeervol hotel met in de nieuwbouw 260 extra kamers en één van de belangrijkste congreslocaties van de regio Amsterdam.

Naar artikel